Salata de varza picanta

Salata de varza picanta

O salata picanta? Da, ei bine totul a început cu o variație a unei salate de varza normale, rețeta originala.

Pentru gustul meu nu era destul de puternica, aveam nevoie de ceva mai picant. Dintr-o data am văzut sosul picant Tabasco si mi s-a aprins un bobuleț. Daca am combina cele mai puternice ingrediente mexicane, cum ar fi sosul Tabasco si lămâile verzi, sigur va da o aroma care îmi va place.

Pentru dressing tot ceea ce am făcut a fost sa amestec doua tipuri de maioneza, una mai ușoară si una mai puternica, dar puteți adăuga orice doriți. Daca doriți sa reduceți caloriile pe farfurie, puteți folosi maioneza light sau chiar sos de iaurt.

Pentru a face salata chiar mai repede, puteți tăia dinainte varza, arpagicul si morcovul si le puteți păstra la frigider. Împachetați-le separat si uniți totul cand serviți.

Ingrediente pentru salata de varza picanta pentru a fi delicioasa:

  • ½ varza verde
  • ½ varza
  • 2 morcovi
  • 3 arpagic

Ingrediente pentru dressing:

  • 4 linguri de maioneza
  • 3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 lingurița sos Tabasco (sau alt sos picant la alegere)
  • sare si piper negru după gust

Instrucțiuni de urmat pentru elaborarea acesteia:

In primul rand, trebuie sa se taie in felii subțiri cele 2 jumătăți de varza si sa se pună intr-un castron mare. Se spală si se răzuiesc morcovii sau se pot utiliza si morcovi tăiați in bastonașe. Adăugați-le la castronul de varza. Se decojește arpagicul si se taie in felii subțiri. Se adaugă la salata.

Pentru a face dressing, se amesteca maioneza (amestec de maioneze), suc de lămâie si sos Tabasco (sau sosul picant pe care l-ați ales) intr-un castron. Se amesteca totul si se gusta pentru a vedea daca il vreți sa fie mai acru sau mai picant, prin adăugarea de mai multa lămâie sau mai mult Tabasco.

Aceasta salata poate fi preparata separat si păstrată in frigider pana cand trebuie sa o servim (chiar si câteva zile, daca este intr-un container etanș si este perfect conservata).

Iar cand vrem sa o servim, amestecam cantitatea de dressing dorita in varza, și condimentam după gust. Putem adăuga, de asemenea,  deasupra câteva crenguțe de coriandru, desi, deoarece nu place la toata lumea coriandru, l-am evitat.

Cu aceasta rețeta vom avea 4 porții de salata de varza. Dar putem dubla cantitatea fără a fi nevoie de mai multi oameni.