Salata de varza coleslaw

Salata de varza coleslaw

Salata de coleslaw este tipica salata americana de varza si morcov crocanta, puțin cremoasa si cu vinegreta suficienta pentru a fi strălucitoare. In fiecare vara, este protagonistul la picnicuri, grătare si petreceri in general. Este folosita pentru tot, inclusiv umplerea sandvișurilor si a hamburgerilor.

Primele versiuni au folosit vinegreta ca dressing, dar maioneza pare sa fi câștigat jocul, înăbușind toata aroma de varza si morcov.

Unii oameni recomanda înmuierea verzei tocate in apa rece peste noapte, înainte de utilizare. Dupa care se scurge foarte bine, astfel încât sa nu rămână apa pentru ca ar îneca salata. Acest lucru poate reduce ușor gustul de sulf pe care il au toate verzele, totuși rezultatul nu este foarte vizibil atunci cand este finalizat.

Ceapa este unul dintre ingredientele problematice. Unii sunt in favoarea găsirii de bucăți de ceapa in salata, iar alții sunt total împotriva. Ceapa este un ingredient puternic, mai ales ca materie prima.

Nu poate fi negat, totuși, ca gustul dulce si acru de varza este o completare buna a aromei mai subtile de ceapa.

Timp de preparare: 15 minute in total

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 120 g de maioneza
  • 2 lingurițe de oțet de mere
  • ½ lingura de miere
  • ½ linguriță de sare
  • 1 vârf de cuțit de piper negru
  • ½ varza alba, verde sau roșie, tăiata julienne
  • 1 morcov mediu, curățat si tăiat julienne sau răzuit

Procedura:

Intr-un castron, bateți împreună maioneza, oțet, miere, sare si piper. Coaceți morcovul si răzuiți-l cu râzătoarea mare sau zdrobiți-l cu un robot de bucătărie.

Îndepărtați frunzele exterioare ale verzei si așezați-o pe partea rotunjita. Împărțiți varza in mai multe bucăți si apoi tăiați-o fin julienne.

Se amesteca morcovul, varza si dressingul intr-un castron, se acoperă si se pune in frigider sa se răcească pana se pregătește servirea ei.

Coleslaw poate fi făcută cu pana la 8 ore înainte de a manca, dar trebuie sa o păstrați in frigider. Daca o veți face de seara, puteți tăia varza si morcovul si sa le păstrați acoperite in doua recipiente separate. De asemenea, puteți combina cele doua ingrediente si sa adăugați o lingura de sare, astfel încât varza sa nu lase apa si sa rămână crocanta, chiar si pentru câteva zile.

Coleslaw proaspăt făcută este cea mai buna. Cu cat o lăsați sa stea, cu atât mai mult lichid va elibera varza, iar salata va deveni prea umeda și moale.