Salata de varza alba

Salata de varza alba

Varza (sau curechi) alba este mai buna decât varza verde. Acest lucru se datorează faptului ca varza total alba are o aroma deosebit de dulce si de nuci. Puteți face, de asemenea, un amestec de varza alba si roșie pentru a da culoare si textura (deoarece varza roșie este foarte crocanta) la farfurie.

Exista doi factori esențiali care disting o salata de varza buna de restul. Primul este textura crocanta, iar al doilea este gustul final. Este o rușine ca, după adăugarea sosului, salata sa fie moale si chiar cu un lichid in partea de jos.

Acest lucru se datorează faptului ca varza eliberează apa după taiere. Dar exista o soluție pentru a evita acest lucru: extrageți apa din varza după taiere cu o sare de saramura si zahar. Apoi clătiți bine cu apa rece si scurgeți cat mai bine. Rezultatul este o textura mai solida, in care aroma si culoarea se intensifica.

Daca doriți sa economisiți timp, in loc sa cumpărați varza întreagă, cumpărați-o deja tăiată julienne ambalata într-o punga. Următorul pas este sa adăugați un sos cremos la salata.

Unele rețete folosesc o combinație de smântâna si maioneza, cu arome variind de la ceapa la sos englezesc, muștar sau suc de lămâie.

Cu aceasta ocazie, am vrut sa păstrez simplitatea si sa o fac cu maioneza. Sosul de maioneza de baza este amestecat cu oțet de cidru de mere, zahar si sare. Ceapa tocata si piperul negru adaugă o ușoara iuțime. Si pătrunjelul tocat oferă doar cantitatea potrivita de prospețime.

Lista ingredientelor

Pentru a prepara salata de varza:

  • 1 pachet de 500 de grame de varza rasa alba
  • 100 de grame de zahar
  • 50 grame de sare

Pentru sos:

  • 160 g maioneza
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de oțet de cidru de mere
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • 2-3 cepe albe, tocate
  • frunza de pătrunjel proaspăt, tocata

Instrucțiuni pentru pregătirea rețetei:

Se pune amestecul de varza într-o strecurătoare mare si se pune pe chiuveta. Se presară zaharul si sarea si se amesteca ușor.

Se lasă sa se așeze timp de 5 minute pentru a extrage umezeala din varza, apoi se clătește cu apa rece pentru a le îndepărta. In acest fel, varza este cremoasa, dar crocanta si nu apoasa.

Se scurge varza foarte bine (daca aveți o centrifuga de salata, faceți asta cu ea) si puneți-o intr-un castron mare.

Pentru a face sos, se amesteca maioneza, zahar, oțet, sare, piper, ceapa tocata si pătrunjel tocat si se bat bine.

Se adaugă sos la varza si se amesteca bine, astfel încât sa se integreze complet. Se verifica salata si se rectifica gustul de sare, piper, oțet sau ce vreți.

Se pune la frigider pentru o jumătate de ora înainte de servire.