Piure de dovleac in Thermomix

reteta piure de dovleac in thermomix

Reteta piure de dovleac in Thermomix

A prepara un piure de dovleac în thermomix este atât de simplu ca tot ce se face in acest super robot de bucătărie. În plus, cu pasii pe care ii propunem mai jos, în ArteCulinarius.com, veti fi atat de incantat de acest delicios piure de dovleac. Duceti-va sa aprindeti thermomix pentru că am început!

Pentru a completa meniul, puteți profita ca ati pus in miscare robotul și să faceti calamari cu sos in Thermomix  sau un delicious pui cu bere in Thermomix. Ce ziceti de idee? Nu asteptati mai mult și începeti cu acest piure de dovleac în Thermomix. Veti fi mai incantat decât oricând! Iata tot ce trebuie să faceti!

Ingrediente

 • ½ kg de dovleac
 • 150 gr de cartofi
 • 100 gr de praz
 • 120 g. de ceapa
 • 1 cățel de usturoi
 • 2 linguri crema de branza
 • 1 lingura ulei de masline
 • sare

Prepararea de piure de dovleac în Thermomix

 1. Incepeti prin decojirea dovleacului și eliminati toate semințele pe care le conține. Se clătește bine și apoi se taie în bucati mici si pătrate. Cand sunteti gata, puneti-l într-un castron.
 2. Apoi curatati coaja la cartofi și ceapa și se clătește totul. Se taie în bucăți mici și se face același lucru cu prazul. Puneti cartofii în același castron și celelalte legume într-un alt castron.
 3. Acum luati cățelul de usturoi și curatati-l, se spală și se zdobeste. Puneti-l în bolul cu praz și acum că totul este curat și tăiat, se pun in vasul Thermomix usturoi, praz și ceapă. Procesati toate la viteza medie timp de aproximativ 5 secunde.
 4. Apoi, se toarna o lingura de ulei de măsline în vas și la programul thermomix 5 sau 6 minute, la 100 de grade si viteza 4. Odată ce programul se termină, se verifică pentru a vedea dacă ingredientele acestea sunt moi, iar dacă nu se tine programul un pic mai mult timp.
 5. Acum includeti bucatile de dovleac și cartofi în bol de procesat de alimente și adaugati o jumătate de pahar cu apă și puțină sare. Programati din nou, de data asta la 25 minute si 100 °, iar viteza 2. După acest timp, verificați dacă ingredientele sunt bine făcute. În caz contrar, puteți programa Thermomix câteva minute in plus.
 6. Incorporati brânza Philadelphia și amestecati toate aproximativ 7 secunde la viteza 8. Verificați dacă totul este bine maruntit, iar dacă nu, programati inca câteva secunde.
 7. Și asta e! Al dumneavoastra piure de dovleac în Thermomix este gata. Duceti-va și gustati-l acum cat este încă cald. Sperăm că v-a plăcut această rețetă. Poftă bună!