Pui prajit cu migdale

reteta de pui prajit cu migdale

Reteta de pui prajit cu migdale

Bucurați-vă acasă, ori de câte ori doriți, de un original pui prajit cu migdale cu această reteta ușoara pe care am pregătit-o pe ArteCulinarius.com.

Este vorba despre un preparat de pui pane cu migdale, care dau o aroma unica pentru felurile de mâncare de pui prajit, cu care  sigur ca veti cuceri invitatii dumneavoastra.

Mai mult, acest fel de pui prajit cu migdale este ideala pentru prepararea unei gustari neformale impreuna cu alte retete, cum ar fi celebrii cartofi picanti sau delicioase crochete de pui.

Ingrediente

 • 300 grame piept de pui
 • 50 grame de migdale
 • 100 grame pesmet
 • 100 grame făină
 • 1 ou
 • 1 lingura piper
 • 1 lingura sare
 • ulei de măsline

Preparare pui prajit cu migdale

 1. Dacă doriți să faceți un autentic pui pane cu migdale, primul lucru este sa marinati carnea pentru a avea gust. Pentru a face acest lucru, dimineața, înainte de a incepe sa gatiti acest fel de mâncare, veti presara pieptul de pui cu sare si piper pentru gust si il veti stropi cu ulei de măsline. Apoi, lăsați-l în frigider la marinat.
 2. Cand va apucati de gătit, veti taia carnea de pui in fasii de un deget grosime si o puneti deoparte.
 3. In caz ca nu ați achizitionat migdale proaspete, cu ajutorul mojarului se piseaza pentru a transforma migdalele în praf. Aceasta pulbere o veti amesteca cu pesmetul intr-un bol, amestecand cu ajutorul mâinilor, până când ambele sunt bine integrate.
 4. Bateti oul într-un alt castron, la care se adaugă un pic de sare și piper. În alt castron se pune faina.
 5. Acum veti începe cu pregatirea fasiilor de piept după cum urmează: in primul rând, veti trece prin faina fiecare bucatica de piept de pui, apoi prin ou si amestecul de pesmet și migdale. Asigurați-vă că toate bucatile sunt bine acoperite cu pesmet.
 6. Puneti o tigaie pe foc cu ulei de măsline. Prajiti bucăți de pui puțin câte puțin in uleiul fierbinte, astfel încât acestea să nu se umfle, timp de aproximativ 3-4 minute, intorcandu-le să se facă pe ambele părți.
 7. După ce toate bucățile de pui sunt rumenite, scoateti-le și puneti-le pe o farfurie acoperita cu hârtie absorbantă, pentru a aduna tot uleiul și, după câteva minute, veti putea sa mancati pui prajit cu migdale. Sigur il veti iubi!