Piure de dovleac cu branza

reteta de piure de dovleac cu branza

Reteta piure de dovleac cu branza

Cand veti include meniul de piure de dovleac cu branza, veti face un capriciu copiilor si, în același timp, vor manca o farfurie de legume dintre cele mai sănătoase. Si aspectul său va fi mai atractiv datorită branzei. Insoțiți piureul de niste kebab cu cartofi și veti vedea că are un succes piureul de dovleac mai mult decât garantat! Astfel, dovleacul va intra in preferintele lor si isi vor suge degetele!

Vreti sa alaturati la piure, un desert? Ei bine, pregătiti oricare dintre șerbeturile noastre și si sa vedeti cum le vor iubi! Luati pix și hârtie și nu ratați această rețetă excelenta pe care o propunem mai jos în ArteCulinarius.com. Am început!

Ingrediente

 • 500 grame de dovleac
 • 2 cartofi
 • 1 ceapa
 • 8 cuburi de branza
 • 50 ml smântână
 • sare

Preparare piure de dovleac cu branza

 1. Pentru început, curatati coaja de dovleac, curatati de seminte si spalati bine. Se taie în cuburi și se pun într-o oală cu apă.
 2. Apoi se curata ceapa de coaja si se spala foarte bine, dupa care se va taia în patru părți și o veti pune în aceeasi oala cu apa in care ati pus dovleac.
 3. Se spală și se curata de coaja cartofii și se taie în două. Adăugați-i in oala cu celelalte ingrediente.
 4. Adaugati acum un vârf de cuțit de sare și verificati daca apa acoperă bine toate ingredientele. Puneti la foc mare și lăsați totul sa se gateasca,  timp de cel puțin 15 minute de fierbere.
 5. În timpul gătirii, ar putea fi necesar sa adăugati mai multă apă, așa că adaugati-o putin cate putin peste ingredientele de mai sus.
 6. Dupa 15 minute intepati cartofii și lasati inca un sfert de oră, dar urmariti când este nevoie sa mai adaugati apă. Se controleaza duritatea cartofilor și, daca sunt gata, opriți focul.
 7. Scoateti din oala dovleacul si cartofii și le bateti împreună. Restul le puteti arunca.
 8. Puneți din nou piureul de dovleac și cartofi în oală și adaugati smantana. Lăsați toate ingredientele la foc mic pana este bine integrat.
 9. Odata ce adaugati smantana, amestecul se va îngroașa treptat. Pentru a termina, serviti piure pe farfurii si puneti deasupra branza. Pe langa faptul ca este delicios, veți avea o prezentare uimitoare. Încearcati să-l faceti!