Peltea de mere

reteta de peltea de mere

Reteta buna de peltea de mere

Pelteaua este un produs fabricat din suc de fructe fiert se adauga si zahar si inchegat cu o masa gelatinoasa cum ar fi jeleul. O reteta de peltea de mere delicioasa, care este atat de compacta si uniforma incat pare ca este o masa tartinabila. Aceasta nu este deloc complicata si nu va lua prea mult timp prepararea ei.

Acest desert simplu atat de renumit, este ideal sa serviti intreaga familia si datorita retetei pe care o prezentam cu ArteCulinarius.com se poate face usor.

Si daca doriti sa obtineti maximum de apreciere de la invitatii pe care ii aveti, nu ezitati sa incercati salata de sau delicioasa reteta salata de pui.

Ingrediente

 • 1 kg de mere
 • 1 litru de apă
 • zahăr alb
 • 1 lamaie

Preparare peltea de mere

 1. Pentru a începe sa prepari pelteaua delicioasa, fructele trebuiesc spalate și taiate în bucăți. Nu este nevoie sa le curatati coaja sau cotorul.
 2. Adăugați într-o oală merele cu un litru de apă și fierbeti la foc mic timp de 30 minute. Opriti focul atunci când fructul este moale.
 3. Scoateți din oală merele si, intr-un tifon sau o panza, puneti-le intr-un castron pentru a scurge acolo tot sucul posibil. Dacă obțineți o cantitate mică de suc, ca urmare, nu ezitați să strângeți tifonul sau pânza pentru a obține un pic mai mult lichid.
 4. Salvați bucățile de fructe pentru a le utiliza ulterior într-o altă reteta, pentru că nu aveti nevoie de ele pentru a face peltea. Le puteți păstra si prepara mai tarziu  o tarta cu fructe delicioasa sau o plăcintă cu mere, bazati-va pe imaginația dvs.
 5. Odată ce ați colectat sucul, acesta se cântărește și se adaugă cate 750 g de zahăr la un litru obținut. Asta inseamna ca veti adauga 1,5 kg de zahar dacă ati obtinut 2 litri de suc de mere.
 6. Se fierbe amestecul la foc mediu, se adauga ½ din sucul de lamaie la litru și așteptați sa se formeze un sirop, ceea ce poate dura 15 minute.
 7. Odată ce pelteaua este ca un sirop trebuie să opriți focul și sa puneți preparatul în recipiente de sticlă, de preferință, deoarece se va conserva aroma fructului. Când este rece, consistenta pe care o va avea pelteaua de mere va fi a unui gem si este gata pentru degustare.