Dorada coapta in sare

reteta de dorada coapta in sare

Reteta de dorada coapta in sare

Sa faceti o dorada coapta in sare, este, probabil, cea mai simpla reteta care exista și oricine poate face o dorada, având astfel o reteta gustoasa pentru a lua masa cand aveti invitati.

Ingrediente

 • 200 g sare de mare
 • 2 dorada
 • 3 cartofi
 • ulei de măsline

Preparare dorada coapta in sare

 1. Pentru a prepara o delicioasa dorada coapta in sare mai întâi aprindeti cuptorul, la 200°C, si lasati-l sa ajunga la aceasta temperatura.
 2. Acum veti pune in  tava de cuptor pe care o veti utiliza hârtie cretată de utilizat la cuptoare și pentru baza puneti jumatate de sare pentru a face o bază.
 3. Curățați bine cele doua dorada sub apă de la robinet, chiar daca peștele este curățat este recomandabil să faceti acest lucru, și puneți-le în tavă. Dacă tava este mică, trebuie să faceti acest fel de mancare în două serii și sa distribuiti sare la fiecare.
 4. Acoperiti întreaga dorada cu sare și faceti o adancitura in zona unde este dorada, astfel veti avea posibilitatea de a verifica dacă aceasta se face bine sau nu.
 5. Coaceti în cuptor timp de cel puțin 35 de minute. După acest timp, verificați dacă ochiul este transparent sau nu. Dacă da, este timpul să le scoateti.
 6. Cartofii in coaja se spala bine sub jet de apă de la robinet, se stropesc cu ulei de masline suficient pentru a face niște cartofi prajiti.
 7. Rupeti stratul de sare pentru a scoate dorada și serviti felurile de mâncare. Bucurati-va de farfurie.
 8. Dacă aveți un pic de suc de lamaie, este recomandabil să puneti putin peste, pentru ca va da mai multa aroma. Lamaie se poate pune, de asemenea, pe dorada inainte de a le acoperi cu sare, astfel încât atunci cand le mancati sa aiba o aroma mult mai bogată.
 9. Nu aveți cate o dorada intreaga pentru fiecare, puteți să o taiati în jumătate și sa o impartiti jumătate-jumătate.