Orez cu lapte si stafide

orez cu lapte si stafide

Acest orez cu lapte si stafide este un desert hrănitor si consistent, sănătos pentru copii si ușor de preparat. Il puteți servi chiar si ca mic dejun. Se servește atât cald, cat si rece, in diminețile cand sunteți grăbiți si il aveți preparat de cu o zi înainte si ținut in frigider.

Sigur știați ca orezul este o cereala lipsita de colesterol si cu o importanta cantitate de fibra si energie. Cand am învățat sa fac acest desert mi-am dat seama ca unul sau maxim doua ingrediente fac diferența si va asigur ca este adevărat.

Putem adăuga doar lapte si încă doua mărunțișuri si am realizat ceva măreț. In cazul in care pe lângă orez mai adăugăm si o proteina animala, scorțișoară si vanilie, succesul este asigurat.

Ingrediente necesare:

 • 200 gr orez
 • 800 ml lapte
 • 4 linguri de stafide
 • 4-8 lingurițe nuca pisata
 • Scorțișoară
 • Vanilie

Preparare:

 1. Cu o seara înainte puneți stafidele intr-un castron cu apa, cat sa le acopere, pentru a le hidrata.
 2. Începeți prin a pasa stafidele, după ce le scurgeți de apa, pana obțineți o pasta.
 3. Puneți orezul cu o cana de apa la fiert si cand acesta a absorbit toata apa adăugați laptele. Cand începe sa fiarbă dați focul la mic. Amestecați din cand in cand. Fierbeți laptele 15 minute si opriți focul.
 4. Adăugați pasta de stafide si miezul de nuca pisata, scorțișoara si vanilie, amestecați pana se omogenizează in lapte aceste ingrediente.
 5. Turnați compoziția intr-un recipient rezistent la căldură. Puteți presăra deasupra putina nuca pisata.
 6. Băgați compoziția in cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute.

Este un desert aromat delicios! Nu mai așteptați, încercați-l chiar astăzi si veți vedea ca si cei mai mofturoși copii vor savura acest desert.