Orez cu lapte la cuptor

orez cu lapte la cuptor

Este tipicul orez doar ca il introducem in cuptor, fata de alte rețete in care il pregătim prin fierberea orezului. Deci, depinde de cum dorim sa preparam acest aliment, orezul, bogat in carbohidrați.

In rețeta de astăzi orezul va avea suficienta textura pentru a nu se simți laptele. Este un desert foarte sănătos si nu cu multe calorii.

Acesta rețetă de orez cu lapte la cuptor este, de fapt, o budinca de orez cu lapte, cu arome armonios combinate de vanilie, scorțișoara si caramel si este un desert delicios.

Pregătiți toate ingredientele si sa ne apucam de preparat. Urmați pas cu pas rețeta si orezul dvs. cu lapte, gătit la cuptor va aduna toata familia in jurul mesei. Chiar si pe cei mai mofturoși!

Ingrediente pentru aceasta rețetă

 • 200 g orez
 • 750 ml lapte
 • 4 oua
 • 4 linguri de zahar pentru compoziție
 • 4 linguri de zahar pentru caramelizat
 • păstaie de vanilie
 • sare
 • unt
 • pesmet

Preparare orez cu lapte la cuptor

 1. Orezul se fierbe in lapte. Dupa 10 minute de fiert se adaugă păstaia de vanilie (sau zaharul vanilat) si sarea. Se amesteca sa nu se lipească si se continua fierberea pana la 20 de minute.
 2. Se separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat cu un praf de sare, pana se fac spuma. Se adaugă, cate puțin, jumătate din cantitatea de zahar si se mixează pana se topește.
 3. Gălbenușurile se bat cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahar.
 4. In orezul fiert se adaugă treptat gălbenușurile bătute, amestecând sa se incorporeze. Apoi se adaugă albușurile treptat, amestecând continuu.
 5. Intr-o tava cu pereți mai înalți caramelizați 4 linguri de zahar si distribuiți-l uniform pe fundul si pe pereții tăvii. Dupa ce s-a răcit, tapetați cu unt si apoi cu pesmet.
 6. Puneți compoziția de budinca de orez cu un polonic in vasul tapetat. Pudrați cu putina scorțișoară. Dati la cuptor pentru 25 de minute la foc mare, apoi pentru 10 minute la foc mic.
 7. Cand s-a rumenit, o scoateți din cuptor, o lăsați sa se răcească puțin si o răsturnați pe un platou.

Puteți servi orez cu lapte la cuptor atât cald, cat si rece, simplu sau cu sirop de fructe sau dulceață deasupra. Un desert care place tuturor. Orezul cu lapte la cuptor este bun si a doua zi, rece de la frigider. Savurați-l!