Orez cu lapte cremos

orez cu lapte cremos

Începe anotimpul de orez, piure, supe, adică toamna-iarna, cea mai buna perioada pentru a lua in stomac ceva cald.

In fine, a venit toamna chiar daca încă mai avem zile de soare, începem sa simțim frigulețul in aer.

Si, cum ma încânta aceste feluri de mâncare, am început sa le degust. Am început toamna cu acest delicios orez cu lapte cremos ce te face sa închizi ochii de plăcere.

Orezul cu lapte nu este o rețetă greu de preparat, dar are câteva mici secrete. Pare o rețetă banala. Cine ar putea sa nu stie sa il prepare? Insa, lucrurile nu stau așa. Sunt numeroase combinații de orez cu lapte pornind de la consistenta lui si terminând cu diversele aromele pe care le poate avea.

Daca vrei un orez cu lapte cremos, alege aceasta rețetă si cu siguranță vei obține un desert delicios, care iți va trezi amintiri dulci din timpul copilăriei. Retrăiește momentele fericite si savurează-l!

Ingrediente necesare:

 • 200 gr orez rotund
 • 1 litru lapte
 • 3 lingurițe de unt
 • 5 linguri de zahar
 • sare după gust
 • păstaie de vanilie
 • coaja rasa de lămâie (optional)
 • scorțișoara

Preparare lapte cu orez cremos

 1. Spălați orezul si il puneți la fiert cu o cana de apa si un vârf de cuțit de sare.
 2. In alta cratița puneți laptele la fiert. Tăiați păstaia de vanilie pe lungime, scoateți semințele din interior si puneți-le in lapte. Adăugați si păstaia.
 3. Cand apa a scăzut de tot, adăugați laptele care a dat intr-un clocot. Dati la foc mic si lăsați sa fiarbă orezul. Amestecați tot timpul, altfel se va lipi de fundul cratiței.
 4. Cand orezul este moale si amestecul devine cremos, puneți zaharul si untul. Lăsați sa mai clocotească 2-3 minute. Puneți coaja de lămâie rasa.
 5. Opriți focul si acoperiți cratița cu capac. Lăsați-l 10 minute.

Cand gătiți orez cu lapte trebuie sa țineți cont ca, atunci cand acesta se va raci, se va întări puțin, nu rămâne cum este fierbinte in cratița. Deci nu il fierbeți prea mult, daca vreți sa obțineți un orez cu lapte cremos, Cand opriți focul acesta trebuie sa fie destul de moale.

Serviți orezul cu lapte cremos in farfurii adânci sau in boluri, pudrați cu putina scorțișoară sau puneți 1-2 lingurițe de dulceață. Gata! Puteți servi acum un orez cu lapte ca in copilăria dvs.! Pofta buna!